top of page
001.fw.png

м. Черкаси, вул. О. Дашкевича, 24; корпус № 4; кабінети 117, 119

(0472) 31-72-94
psy.cdu.edu@i.ua

001.jpg
002.jpg
003.jpg
004.jpg
time_table_edited_edited.jpg
12495.jpg

Цьогоріч до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вступили 2350 першокурсників. Вони дуже різні — за віком і вподобаннями. Це переважно випускники закладів загальної середньої освіти, вони гарно навчалися та мають досить високий бал НМТ. Але передовсім це першокурсники воєнного часу. Серед них є військовослужбовці та ті, чиї батьки воюють за незалежність України.

Є студенти, які залишили свій дім через окупантів, а є ті, хто навіть в окупації прагне здобути вищу освіту в українському ЗВО.

 

Університетське середовище є соціально спрямованим та інклюзивним — серед життєрадісної й оптимістичної молоді чимало дітей-сиріт, дітей з інвалідністю. Їх підтримують та залучають до університетського життя.

Відділ інформації та зв’язків із громадськістю ЧНУ знайомить з нашими першокурсниками у межах різноформатного проєкту «Хто ти, першокурснику 2023». Вже зараз читайте їхні історії на сайті та у соцмережах, а невдовзі світлини з їхньої посвяти будуть представлені на фотовиставці в НК № 1.

Детальніше у відео

Маргарита Стемблер — студентка 1 курсу психологічного факультету, здобуває спеціальність «Практична психологія», тренерка танцювальної студії «PRINCESS», переможниця численних змагань та конкурсів із хореографії.

23.05.23

День відкритих дверей Психологічного факультету

0009.png

Психологічний факультет запрошує абітурієнтів на День відкритих дверей, який відбудеться 27 травня 2023 року об 11.00 в навчальному корпусі №4 (вул.О.Дашковича 24, м. Черкаси), аудиторія 205.

19.05.23

Круглий стіл

round_table.jpg

18 травня 2023 року Психологічним факультетом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького було проведено круглий стіл "Підтримка ментального здоров'я психотерапевтичними методами".

Матеріали круглого столу:

Доповідь Сергієнко І. на тему  "Групи психологічної підтримки із застосуванням психодраматичних методів як засіб профілактики розладів ментального здоров'я у населення".

Доповідь Мамалиги В. на тему "Презентація Центру психології".

Доповідь Логвіненко Н. на тему "Презентація ГО "Центр підтримки Атлант"

Пропозиція від ВГО «Арт-терапевтична асоціація» (м. Київ):

Замовити методичний посібник "Арттерапія дітей в часи війни"  (форма для замовлення)

Всі  фото

08.05.23

Круглий стіл "Підтримка ментального здоров'я психотерапевтичними методами"

7878787.jpg

Круглий стіл "Підтримка ментального здоров'я психотерапевтичними методами"
Час: 18 травня 2023 о 10:00 AM Київ

Напрями круглого столу:

1. Психопрофілактична робота з дітьми під час війни.

2. Арттерапевтичні методи у роботі з дітьми.

3. Психодрама як метод надання допомоги дорослим та дітям.

 

План роботи круглого столу:

10.00 - вітальне слово декана психологічного факультету к.психол.наук, доц. Туз Л.Г.

 

Доповіді:

10.10 -  ЗАГОРОДНЮК Наталія, психотерапевт, психоаналітик  (м.Чернівці, голова Асоціації міждисциплінароного супроводу раннього дитинства PARTUS UKRAINE, член асоціації "La Cause des bebes" (Франція)). Доповідь онлайн: "Робота з дітьми та немовлятами під час війни".

10.40 -  ПОДКОРИТОВА Лариса, кандидатка психологічних наук, доцентка, доцентка кафедри психології та педагогіки Хмельницького національного університету, керівниця відокремленого підрозділу ВГО «Арт-терапевтична асоціація у Хмельницькій області (м. Хмельницький)

Доповідь онлайн: "Застосування арттерапії для відновлення і поповнення психічних ресурсів".

11.10 - СЕРГІЄНКО Ірина, кандидатка психологічних наук, доцентка, доцентка кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, членкиня ВГО «Арттерапевтична асоціація», арттерапевтка, психодраматерапевтка РАfE (м. Черкаси). Тема "Групи психологічної підтримки із застосуванням психодраматичних методів як засіб профілактики розладів ментального здоров'я у населення".

11.50 - МАМАЛИГА Володимир, психолог Центру психології "Сяючий шлях" (м.Черкаси). Тема: "Презентація Центру психології".

12.15 - ВОЗНЕСЕНСЬКА Олена – кандидатка психологічних наук, старша наукова співробітниця Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, членкиня Ради правління ГС «Національна психологічна асоціація», президентка ВГО «Арт-терапевтична асоціація» (м. Київ); ЛУЦЕНКО Олена – практична психологиня-методистка, методистка Київського міського будинку учителя, практична психологиня Спеціалізованої школи № 114 м. Києва, членкиня ГС «Національна психологічна асоціація», керівниця відокремленого підрозділу в м. Київ та членкиня правління ВГО «Арт-терапевтична асоціація» (м. Київ). Доповідь онлайн "Особливості арттерапії дітей в часи війни".

 

12.35 - 12.50 Підведення підсумків круглого столу

Майстер-класи:

 

13.10. - 14.30 КАЛАШНИК Ілона – доктор філософії за спеціальністю  053 Психологія,  доцентка кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, членкиня ВГО «Арттерапевтична асоціація" (м. Черкаси).  Тема майстер-класу:  "Новітні варіанти застосування малюнкових технік"

 

15.00 - 16.30  СЕРГІЄНКО Ірина, кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, членкиня ВГО «Арттерапевтична асоціація», ГС  "Національної психологічної асоціації"", арттерапевтка, психодраматерапевтка РАfE (м. Черкаси) Тема майстер-класу: "Приклад роботи групи психологічної  підтримки".


Форма проведення: змішаний формат (офлайн та онлайн).
Приєднання до заходу відбудеться за покликанням:

https://us04web.zoom.us/j/4617108756?pwd=Vya0rBFj2UQinaDc5783wrjtqcThAH.1

Ідентифікатор конференції: 461 710 8756
Пароль: 1805

04.05.23

Групи психологічної підтримки

mrtvna.jpg

Групи психологічної підтримки Ірини Сергієнко

17.04.23

Лекція клінічного психолога Алекса Гелловея (США) 

006.jpg

За підтримки психологічного факультету та кафедри психології 17 квітня 2023 року відбулась відкрита лекція клінічного психолога з Міжнародної громадської та християнської агенції штату Каліфорнія Алекса Гелловея.

Тема лекції: "Особливості роботи психолога при стресі та посттравматичних стресових розладах"

Відео зустрічі

13.04.23

Інтерв'ю піонера фетальної сенсорності Марі Клер Буснель

bebe4.png

На сайті факультету у розділі «Бібліотека» пропонуємо ознайомитись з інтерв'ю піонера фетальної сенсорності Марі Клер Буснель.

Марі Клер Буснель внесла інновації та зробила вирішальний внесок у розвиток досліджень немовлят. Вона почала свою діяльність в лабораторії молекулярної біології, перейшовши до етології - науці, що вивчає звичаї людини в природному середовищі існування, наближаючись до роботи спілкування тварин. Вона керувала дослідженнями в галузі спілкування між тваринами та людьми та впливу акустичних відносин на поведінку. Останні роки разом з Ерікою Парлато-Олівейрою вона керувала проектом «Babies sapiens» Інституту Лангажа.

28.03.23

Слова для народження

bebe3.jpg

На сайті факультету у розділі «Бібліотека» пропонуємо ознайомитись з публікацією Миріам Сейжер «Слова для народження». Стаття публікується з дозволу асоціації La Cause des bébés та за сприяння PARTUS UKRAINE – Асоціації міждисциплінарного супроводу раннього дитинства.

La Cause des Bébés – асоціація з міжнародним впливом, орієнтована на всіх перинатальних професіоналів, зацікавлених у застосуванні та передачі шанобливого підходу до немовлят та маленьких дітей.
Асоціація має мультидисциплінарний підхід, а саме: об’єднує тренінги, семінари, конференції, публікації психоаналітиків раннього дитинства, педіатрів, дитячих психіатрів, гінекологів, акушерів, лікарів, акушерок, педагогів, дослідників, студентів тощо.

26.10.22

Відкрите лекційне заняття

0001.jpg

Сьогодні 26.10.2022 р. відбулося відкрите лекційне заняття доктора психологічних наук, завідувача кафедри психології Чистовської Юлії Юріївни з дисципліни "Клінічна та консультативна психологія". Тематика лекції була присвячена депресивним станам в клініці психічних хвороб.

26.10.22

Ознайомлювальна практика

 
009.jpg

Вже другий тиждень першокурсники в межах навчальної ознайомлювальної практики знайомляться з роботою психологів різних закладів міста та області.

26.10.22

Психологічні аспекти забезпечення успішної та стабільної роботи вашого бізнесу в умовах війни

002.png

Сьогодні в межах співпраці Психологічного факультету Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького і Черкаської торгово-промислової палати проведено вебінар "Психологічні аспекти забезпечення успішної та стабільної роботи вашого бізнесу в умовах війни". Спікер - кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації Ілона Вікторівна Калашник.

 

 

 
bottom of page