Свято 8 березня асоціюється з приходом весни. І недарма, адже жінка, як і ця пора року, несе у світ особливу й велику місію природи — відродження, продовження життя, ніжність і любов, але водночас — невимовну силу, витривалість і наполегливість.

Свято жінок нагадує про найцінніше, що є в людському житті — кохання, любов до рідних, сімейний затишок, турботу про дітей, тепло материнських рук, жіночу мудрість, любов і милосердя. А також про демонстрування жінками фізичної й моральної сили, можливості виконувати достойно складну роботу на рівні з чоловіками, взаємну повагу один до одного й допомогу.

Повертаючися до історії свята, варто згадати, що воно виникло у зв'язку з боротьбою жінок за рівні права з чоловіками, за справедливість. Перша й повна назва «свята краси» за версією ООН від 1977 року — Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир. 

Та попри таке соціальне трактування, 8 березня є одним із найулюбленіших у святковому календарі року. І вже традиційно в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького 5 березня о 15:00 відбудеться святковий концерт в актовій залі НК №3. Присутні матимуть змогу послухати привітання ректора Олександра Черевка та голови профкому Анатолія Стеценка. А також зможуть насолодитися виступом української зірки Олександра Кварти, який на запрошення ректора співатиме для жіноцтва.

Нагадаємо, харків’янин завоював народну популярність після того, як виконав композицію «Сеньорита, я влюблен» на шоу «Україна має талант». Сьогодні співак успішно гастролює в Україні й за її межами з сольними концертами, випустив три музичні альбоми: «По дороге к солнцу», «Крылатая душа» та «Україна», куди увійшли вже відомі народні хіти, його авторські пісні, а також музичні твори, написані в співавторстві або для нього. У народі його давно прозвали «людина-свято», «людина-запальничка», «людина-сонце» і «найпозитивніший артист України».

Запрошуємо і з нетерпінням чекаємо на святковому концерті!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького