Заняття з вогневої підготовки провели для студентів військової кафедри Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Бойові стрільбипройшли на полігоні навчального центру «Оршанець».

За словами завідувача кафедри Володимира Вареника, нині майбутні офіцери проходять службу у військовій частині. Саме на її базі проводиться навчальний табірний збір другокурсників кафедри військової підготовки, який завершиться складанням державного іспиту, а надалі — складенням Присяги.

Табірний збір дозволяє майбутнім військовослужбовцям продемонструвати набуті вміння та навички: з тактики, вогневої підготовки, топографії, експлуатації бронетанкової техніки тощо.

На заняттях із вогневої підготовки студенти відпрацювали вправи зі стрільби з місця по цілях, що з’являються. Було проведено практичні стрільби. А цьогоріч студенти кафедри ще й вчилися метати гранати та стріляти з кулемета ПК. Усі учасники навчань продемонстрували високі результати.

— Ми дуже відповідально ставимося до таких занять, адже вони є максимально наближеними до реальних умов і допомагають освоїтися зі стрілецькою зброєю, — каже студентка Аліна Кривошея.

— Тут ми вдосконалюємо свої вміння, навчаємося новому у кращих фахівців своєї справи, — зазначає Євгеній Драголюб, який навчається в Черкаському державному технологічному університеті.

Узяв участь у занятті з вогневої підготовки і ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко. Олександр Володимирович подякував начальнику Головного центру підготовки молодих спеціалістів Державної прикордонної служби України (Оршанець), полковнику Дмитру Коцерубі за допомогу в організації і проведення стрільб, а також постійну підтримку кафедри військової підготовки університету.

— Традиційно буваю на цих навчаннях, сам намагаюся виконати нормативи. Адже сьогодні питання захисту Вітчизни, а значить і питання підготовки майбутніх військовослужбовців — справа державної ваги. Саме тому ми в 2015 році розпочали підготовку офіцерів запасу, а цьогоріч у нас буде вже другий випуск. Україна ні на кого не збирається нападати. Але, на жаль, світ не такий мирний, як ми сподівалися, коли отримали незалежність. Тому не шкодуємо ні грошей, ні сил, ні знань на те, щоб забезпечити свою обороноздатність. І гасло нашої кафедри — «Навчаємося, щоб захищати», — зазначив ректор Олександр Черевко.

Нагадаємо, прийом заяв на навчання для отримання звання «молодший офіцер запасу» триває. У вересні 2019 року відбудеться другий етап вступу на кафедру військової підготовки ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Контакти: 18031, Україна, м. Черкаси,

б-р Шевченка, 81 (навчальний корпус № 1),

кабінет № 412, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

тел.: (098) 91-86-130, (063) 49-89-210, (067) 33-94-239 (з 09:00 до 17:00, крім вихідних)

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького