На кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відбулася зустріч із начальником управління планування та архітектури Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Віталієм Чернухою та керівником відділу реклами та дизайну міського середовища Департаменту Оксаною Величко.

Були презентовані студентські проекти декоративно-прикладного мистецтва з благоустрою міського середовища. Серед них — проекти панно для дитячого міського парку, ескізи розписів та макети барельєфів, малі архітектурні форми для скверів та площ, виконані у різних матеріалах. Зустріч відбулась у форматі перегляду та обговорення робіт, тому студенти мали змогу представити свої проекти, розповісти про закладені ідеї та можливі шляхи їх реалізації.

Про макет декоративного панно для дитячого парку розповідає Ілона Хован: «Цей проект розробляли з керівником для літнього театру. Рельєфна стела може бути виконана із кераміки і пофарбована у нейтральний колір або ж виконана у бетоні. Монохромне вирішення було обране для того, щоб стела не відволікала дітей від театрального дійства».

Ідею малої архітектурної форми пояснює Ірина Чекаль: «Ця форма може бути розміщена біля РАГСу, адже в ній закладена ідея створення нової сім’ї, поєднання двох шляхів разом та зародження нового, світлого, прекрасного. Матеріалом може слугувати кераміка».

На спільному обговоренні викладачами та запрошеними експертами були визначені кращі роботи студентів, які необхідно доопрацювати та втілити у життя. Студенти отримали цінні поради щодо вибору матеріалів для майбутніх проектів, оформлення презентаційних планшетів та підтримку своїх ідей.

Студенти говорять, що їм приємно співпрацювати разом із управлінням планування та архітектури Черкас над поліпшенням міського середовища.

 

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/mistu-svizhi-idei.html#sigProId4329edf7e8
 

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва