Український співак, кобзар-лірник та громадський діяч Василь Нечепа у межах Всеукраїнської шевченківської конференції виступив у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Протягом виступу Василь Нечепа розповідав студентам та викладачам університету про свої концерти Україною. Особливу увагу та інтерес у слухачів викликали розповіді про концерти в зоні АТО. Володар Національної премії імені Тараса Шевченка продемонстрував публіці неймовірний вокал та гру на двох музичних інструментах: кобзі та лірі.

— Українську пісню треба розвивати. В українській музиці є душа. Нашу народну пісню треба нести в маси, її необхідно вивчати дітям у школі, нею повинні пишатися політики України, — зазначив Василь Нечепа.

Прозвучали також патріотичні пісні у виконанні Любові Чернецької — співачки, громадської діячки та волонтерки.

Артисти розповідали глядачам про розвиток народної української пісні та людей, які вплинули на неї, згадували відомих черкасців.

Василь Нечепа наостанок побажав викладачам та студентам бути щасливими й берегти українську пісню. А публіка проводжала гостя аплодисментами.

— Неймовірний концерт. Нечасто артисти такого рівня відвідують Черкаси. Захід був дуже емоційним, як для студентів, так і для викладачів. Найбільше я люблю ці пісні за зміст, який вони в собі несуть, — сказав завідувач кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ, професор Володимир Поліщук.

— Мені дуже сподобався виступ Василя Нечепи. Кожну пісню слухала з захопленням. Я не тільки насолодилася неймовірним співом та грою музичних інструментів, а й дізналася багато нового про народну українську пісню, — зазначила студентка 1-Ж курсу Анастасія Ботвенко.

 

Студентки  ННІ української філології та соціальних комунікацій Яна Чабан (1-Ж), Тетяна Завгородня (2-PR)