У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького економічні спеціальності з’явилися ще в 1998 році. Саме тоді розпочалася підготовка зі спеціальності «Економічна теорія».

Ініціатором відкриття в університеті напряму підготовки фахівців-економістів став на той час проректор університету, завідувач кафедри економічної теорії, доктор економічних наук, академік Академії економічних наук України Іван Кукурудза. Біля витоків заснування економічних спеціальностей стояло три кафедри — кафедра моделювання економіки і бізнесу, кафедра економіки підприємства, обліку і аудиту, кафедра економіки та міжнародних економічних відносин, кафедра туризму та готельно-ресторанної справи. Нині навчально-науковий інститут економіки і права є наймолодшим підрозділом університету. Та незважаючи на це, він залишається одним із найбільших підрозділів у ЧНУ. Щороку інститут випускає близько 120 бакалаврів і 100 магістрів. У 2019 році ННІ святкує 20-річчя з дня заснування економічних спеціальностей.

Привітати кафедри економічного спрямування з ювілеєм прийшли викладачі, студенти й випускники Черкаського національного.

Вітаючи інститут із ювілеєм, ректор Олександр Черевко подякував передовсім ветеранам закладу за те, що в свій час прийняли правильне рішення і відкрили спеціальності економічного спрямування.

— Сьогодні в ЧНУ це найбільший інститут. Ту працюють кращі фахівці в галузі економіки і права. Відкриваються нові кафедри, нові популярні спеціальності. Класичні спеціальності доповнюємо більш сучасними й актуальними. До прикладу, у нас з’явилася спеціальність «міжнародна економіка». Вже багато років готуємо фахівців-правників, а нині переходимо до підготовки кадрів для місцевого самоврядування. Не втрачають популярності спеціальності «туризм», «готельно-ресторанна справа». Застосовується дуальна освіта. Як результат — молодь, що в нас навчається, проблем із працевлаштуванням не має, — зазначив Олександр Володимирович.

Ректор відзначив, що сьогодні в роботі навчально-наукового інституту економіки і права з’явилося більше динамки. Він набирає студентів, має гарну перспективу. Олександр Черевко подякував викладачам за працю і побажав талановитих та активних студентів, нових злетів, досягнень і перемог.

До вітань також долучився перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко та голова профкому Анатолій Стеценко, а директор ННІ Василь Андрусяк подякував своєму колективу та керівництву університету за дієву підтримку.

Для усіх гостей свята студенти організували концертну програму. Музичні виступи, вокальні номери та запальні танці — такі мистецькі дарунки підготувала молодь. Привітали інститут мистецькі колективи міста та відомі випускники навчально-наукового інституту.

 Про це також — у сюжеті ТРК «Ільдана»: 

 

БІЛЬШЕ ФОТО

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького