Навчально-науковий інститут інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького продовжив вже більш, ніж піввікову традицію, вчергове відсвяткувавши День фізмату (нинішня назва — ННІ ІНФОТЕХ). Саме 12 квітня 1961 року було започатковано це особливе свято, що і нині поєднує фізматян різних поколінь.

Розпочався день зі святкового квесту, організованого заступником директора з наукової роботи, доцентом Галиною Луценко для студентів першого й другого курсів ННІ ІНФОТЕХ. Цікаві головоломки, фізичні задачі, математичні ребуси та завдання з програмування вели студентів за незвичним маршрутом — аудиторіями корпусу №3. Перемогу виборола команда студентів групи 1-І спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» у складі Валерії Гончар, Сергія Демченка, Валерії Купець, Миколи Подоляка, Антон Ресенчука й Максима Синичука. Друге місце посіла команда другого курсу, що об'єднала студентів спеціальностей «Математика» та «Середня освіта (Математика)» — Анастасію Гуркіну, Ірину Кононенко, Марію Котенко, Аліну Пахомову, Руслана Ткаченка, Антона Запорожця, Анастасію Шендрик. Третє місце розділили команди студентів групи 2-А (спеціальність «Середня освіта (Фізика)») та 1-В (спеціальність «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології»).

Після завершенню квесту на студентів чекала «Експериментальна фізична вікторина», організована завідувачем кафедри фізики, доцентом Миколою Пасічним та старшим лаборантом Яковом Тарнавським.

Продовжилися заходи посвятою першокурсників у студенти, для якої цього року було обрано незвичну піратську тематику. Студентів першого курсу привітали директор ННІ ІНФОТЕХ професор Юрій Ляшенко, заступники директора з виховної та навчально-методичної роботи доцент Тетяна Бодненко та старший викладач Володимир Власенко, завідувач кафедри АКІТ доцент Віталій Дідук і доцент кафедри фізики Анна Ткаченко. Організаторами й ведучими посвяти були голова студентської ради ННІ ІНФОТЕХ Сергій Ширшов та студенти Анастасія Гуркіна й Ігор Ігнатенко. Найкраще себе зарекомендували студенти першого курсу спеціальності АКІТ, вдало впоравшись із непростими завданнями, підготовленими організаторами.

Студенти-першокурсники спеціальностей «АКІТ» та «Середня освіта (Інформатика)» зробили ще один сюрприз для фізматян, розробивши за допомогою викладача Ірини Юстик святковий сайт із привітаннями до Дня Фізмату.

Уже третій рік поспіль студенти, аспіранти й викладачі ННІ ІНФОТЕХ мали можливість позмагатися за перемогу в грі «Що?Де?Коли?», яку було організовано учасником черкаського клубу команд «Що?Де?Коли?» доцентом Геннадієм Волошкевичем. Серед п'яти команд-учасників перемогу виборола команда викладачів.

Завершилося святкування Дня Фізмату концертом, на якому студенти ННІ ІНФОТЕХ і смішили гостей, і занурювали піснями в ліричну атмосферу, і радували танцювальними номерами. Із вітанням до сучасних студентів і випускників минулих років звернулася почесний декан та багаторічний викладач інституту Людмила Макарівна Кляцька. На жаль, цей День Фізмату став першим, на якому не було почесного декана — Олега Івановича Богатирьова, чий науковий та професійний шлях був пов'язаний з Фізматом протягом більш як шістдесяти років. Слова пам'яті про Олега Івановича прозвучали у виступі директора ННІ ІНФОТЕХ Юрія Ляшенка. Під час концерту відбулося також нагородження переможців та призерів ІІІ турніру «Фізичні задачі-оцінки» імені Михайла Володимировича Сіденка.

 

ННІ ІНФОТЕХ