Сьогодні о 18:00 завершується відповідальний етап вступної кампанії — реєстрація електронних заяв вступників на бакалаврат.

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького підбивають попередні підсумки цього етапу та готуються до наступних. У розпалі — проведення вступних випробувань, попереду — оприлюднення рейтингових списків вступників (26 липня) та подання абітурієнтами оригіналів документів до обраного вишу.

Як зазначив голова приймальної комісії ЧНУ, ректор Олександр Черевко, до Черкаського національного на всі форми навчання абітурієнти подали майже 8000 заяв. Найбільш популярними у цьому році є спеціальності «Дошкільна освіта», «Середня освіта (історія)», «Історія та археологія», «Філологія (переклад)», «Журналістика», «Право».

Вступники обирають також спеціальності у сфері психології, туризму та готельно-ресторанного бізнесу, фізичної культури і спорту. Цьогоріч університет почав підготовку за низкою нових спеціальностей, серед яких — «Медицина», «Агрономія».

Олександр Володимирович відзначає, що всеукраїнська електронна система «Конкурс» працювала стабільно і без збоїв. Це значно полегшило абітурієнтам подання заяв.

За словами відповідального секретаря приймальної комісії ЧНУ Людмили Смалиус, сьогодні увечері електронна база з питань освіти закриється і абітурієнти та заклади вищої освіти чекатимуть, поки триватимуть підрахунки. 26 липня Міністерство освіти і науки України оприлюднить рейтингові списки абітурієнтів. Із того моменту кожен вступник повинен зайти в свій електронний кабінет і перевірити, чи отримав він бюджетне місце. На цьому етапі важливо тим, кого рекомендовано до зарахування на навчання за кошти державного бюджету, до 31 липня привезти оригінали документів до обраного навчального закладу. Ті, хто навчатиметься за власні кошти чи за кошти юридичних осіб, повинні подати оригінали документів і укласти контракти до 6 серпня.

Оперативну інформацію чи консультацію з будь-яких питань вступники та їхні батьки можуть отримати за телефонами 067-830-96-12, 063-803-29-71, 0472-50-25-27 або на сайті університету.

Нагадуємо, що у вступників до магістратури є можливість подати заяви на вступ завтра, 23 липня до 18:00. Крім того, Міністерство освіти і науки рекомендує вступникам, які подали електронні заяви про вступ на бакалавра та магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування на базі 11 класів, перевіити статус заяв у персональному кабінеті.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького