Студенти й викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького продовжують кращі традиції благодійності.

До Всесвітнього дня онкохворої дитини вони завітали до Черкаського онкологічного диспансеру. Серед учасників заходу були представники навчально-наукових інститутів історії і філософії, української філології і соціальних комунікацій.

Для маленьких пацієнтів лікарні студенти підготували виставу.

Своїми враженнями від заходу поділилася студентка інституту історії і філософії Ірина Пономаренко:

«Своєю виставою ми намагалися подарувати посмішку дітям. Попри хворобу вони залишаються сильні духом. Це світлі й відкриті дітлахи, для яких хочеться зробити багато добрих справ».

На важливості проведення таких заходів наголосила й заступник директора ННІ історії і філософії Олена Сухушина.

«Така благодійна робота є важливою. Нам приємно бачити, як наші студенти й випускники згуртувалися, щоб працювати над сценарієм і проводити репетиції. Такі заходи у нас традиційні. Цьогоріч вже вп’яте відвідуємо обласний Центр дитячої онкології та гематології. У цьому немала заслуга нашого викладача Марини Захарченко. Вона є організатором та учасником акцій», — зазначає Олена Вікторівна.

Окрім вистави студенти привезли дітям і подарунки. Кошти на них було зібрано під час благодійної акції, яку ініціювали студентські ради інститутів та профспілковий комітет. Кожен студент мав змогу придбати щось і підтримати діток.

«Про дітей не потрібно забувати, тим більше про тих, які потребують допомоги. Спершу цю традицію започаткували історики. А ми не захотіли залишитися осторонь», – говорить Володимир Піддубний, заступник голови студентської ради ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Детальніше про ярмарок — в сюжеті телеканалу  «Антенна»:

 

ННІ історії і філософії, ННІ української філології та соціальних комунікацій