Відома у широких наукових колах дослідниця суспільних комунікацій, доктор наук, володарка грантів Європейської комісії, програми Жана Моне, професорка Кентерберійського університету Нової Зеландії Наталія Чабан зустрілася зі студентами-міжнародниками навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету. Тема її відкритої лекції — «Політичні комунікації, політичний дискурс у діяльності дипломатичних установ».

Наталію Чабан із ЧНУ ім. Б. Хмельницького пов’язують тісні наукові та ділові контакти. До речі, вона є випускницею факультету іноземних мов нашого університету. Завдячуючи їй у позаминулому році започатковано здійснення важливих грантових програм на міжнародному рівні у яких беруть участь наші викладачі Світлана Жаботинська, Валентина Велівченко, Віктор Велівченко, Таміла Кравченко, Анатолій Чабан. Результатом цієї співпраці стало проведення міжнародних конференцій, публікації статей у провідних наукових збірниках. Сама Наталія Анатоліївна є закордонною асоціативною професоркою нашого університету. Вона також є президентом асоціації україністів Австралії та Нової Зеландії.

Про подальшу співпрацю між науковцями ЧНУ та Кентерберійського університету йшлося також на зустрічі професорки із проректором із наукової, міжнародної та інноваційної діяльності Сергієм Корновенком.

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії