Заняття хіміко-біологічної школи ННІ природничих та аграрних наук уже розпочалися з 18 січня. перший у ІІ навчальному семестрі захід для старшокласників проводили доцент кафедри хімії та наноматеріалознавства Юлія Шафорост, старший лаборант кафедри Людмила Чамара та студенти 4 курсу спеціальності «Середня освіта (Хімія)». Заняття пройшло нестандартно — у формі хімічного гуртка. Тема — «Горіння. Окиснення. Вибух».

У дружній та теплій атмосфері учні не лише поринули в захоплюючий світ хімії, але й розширили та поглибили свої знання про процеси горіння, окиснення, дихання. З'ясували умови виникнення та припинення горіння. Торкнулися проблеми чистого повітря. Студенти провели ряд дослідів, під час яких проаналізували фізичні і хімічні властивості різних газів (кисень, водень, вуглекислий газ). Заняття унаочнювала яскрава мультимедійна презентація, яка значно полегшувала сприйняття учнями матеріалу. При підсумовуванні результатів студентами була проведена вікторина та визначені переможці. Найактивніші отримали призи. Заняття проходило цікаво, емоційно, радісно, учні із захопленням брали в ньому участь.

Друге заняття під керівництвом доцента Вадима Соколенка проводила студентка-біолог Юліана Соколенко. Заняття було присвячене вивченню атавізмів та рудиментів. Доволі цікавою була практична частина — учні здійснювали пошук можливих рудиментів у сучасної людини та обговорювали їхні функції та користь. У результаті було складено рейтинг рудиментів за функціональною важливістю.

Нагадаємо, що заняття хіміко-біологічної школи для старшокласників є безкоштовними та проходять в ННІ природничих та аграрних наук щосуботи з 11:00 до 13:00.

 

 
 ННІ природничих та аграрних наук