З нагоди Міжнародного дня студента в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького пройшов пізнавальний квест «У ритмі сучасності». Організувала його студентська рада ЧНУ.

Мета заходу — стимулювання студентської активності, об’єднання людей, розкриття нових рис характеру, таких як лідерство, кмітливість, уміння взаємодіяти й допомагати, цілеспрямованість тощо.

З вітальним словом звернувся до студентів перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко:

— Я хочу подякувати студентам за правильний вибір — вступ до Черкаського національного. Цей заклад завжди шанував студентів, підтримував їхні ініціативи. Таку ідеологію ми сповідуємо впродовж останніх п’яти років. Двері ректора, проректорів, деканів і директорів завжди відкриті для студентів. У цей святковий день ми організували цілу низку заходів, аби учасники змогли відчути на повну «найкращий період у своєму житті». Бажаю гарно відсвяткувати й отримати заряд енергії!

До привітання долучилася й голова студентської ради ЧНУ Мар’яна Кусяка. Вона побажала легкої сесії й наголосила, щоб студенти не забували приділяти час навчанню.

Усього десять команд — від кожного інституту й факультету — взяли участь у квесті. Програмою квесту передбачено десять «станцій»: «Циганочка», «Сова», «Актова зала», «Педагоги», «Спортивний майданчик», «Дитячий парк», «Гуртожиток № 1», «Студентська рада», «Профком», «Серединка».

Гіди, що знаходилися на кожній із локацій, допомагали дістатися потрібного пункту за маршрутним листом. На кожному етапі команда отримувала завдання й назву наступної локації.

Студенти танцювали, розгадували слова, промовляли скоромовки, показували мімікою емоції, грали в «живі» шашки, вгадували пісні за «емодзі», створювали копії світлин із фрагментів відомих фільмів, розгадували кросворди тощо.

Керівники станцій оцінювали роботу команд і вказували бали в їхньому маршрутному листі. За цими результатами перше місце зайняла команда ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я, друге — психологічного факультету, третє — ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Усі команди отримали в подарунок святковий номер газети «Наш національний». Також переможцям вручили призи: торт та подарунковий сертифікат на знижку у квест-кімнату «Таємниці джунглів». Інші команди за участь у квесті отримали цукерки.

Більше фото ТУТ.

Автор: Анна Тиха, студентка IV курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Вікторія Дзеціна та Руслан Крижанівський, студенти IV курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій