Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко відвідав персональну виставку витинанкової графіки Миколи Теліженка «У просторі думок», що відбулася в Черкаському обласному краєзнавчому музеї.

Микола Теліженко — відомий скульптор, графік, заслужений художник України, член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Разом із дружиною Олександрою Василівною Микола Матвійович є фундатором великої творчої родини, яка й організувала його персональну виставку.

На відкриття виставки в краєзнавчому музеї зібралися представники мистецького середовища, закладів вищої освіти, громадськості, музейники, журналісти та просто шанувальники творчості Миколи Теліженка. Завітав і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

— Графіка Миколи Теліженка відображає давню і новітню історію України, подекуди трагічну. Його творчість пронизує тема любові до України. Усі виставки митця є вагомими подіями в культурно-мистецькому житті Черкас. Скажімо, у період, коли син Миколи Матвійовича був у зоні бойових дій, батько щодня створював художню роботу. Ці роботи вилилися у виставку, що налічувала 365 робіт. І це дуже символічно, бо Микола Матвійович показав, що український народ ніколи не здасться, — відзначив Олександр Володимирович.

Від імені обласної організації Спілки художників України Миколу Теліженка привітав її голова, викладач Черкаського національного університету Іван Фізер.

А ректор оголосив, що витинанки, які представляють події збройного протистояння України з Росією, збирається придбати для кафедри військової підготовки.

— Необхідно, щоб ці твори митця надихали нові покоління наших патріотів, — сказав Олександр Володимирович.

 

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/vystavka-telizhenka.html#sigProIdbd24f795a8

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького