Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Юрій Романовський та Ігор Сергеєв здобули перемогу в баскетбольному турнірі, що проходив у місті Ґетеборг (Швеція). Хлопці грають за чоловічу збірну України U-18 із баскетболу 3х3 серед спортсменів віком до 18 років.

Українська команда здобула 5 перемог у 5-ти матчах (22:1, 21:14, 22:6, 17:16). У турнірі брали участь як клубні, так і збірні команди зі Швеції, Естонії, Монголії та України.

Українська збірна виступала у такому складі: Андрій Пошабля, Юрій Романовський, Ігор Сергеєв і Володимир Шевчук.

— Цей турнір важливий, адже був останнім перед чемпіонатом Європи, — ділиться враженнями Юрій Романовський. — Ми щиро дякуємо всім, хто слідкує за нашими перемогами та підтримує нас. Своєю чергою ми будемо багато тренуватись, аби гідно представити за кордоном рідне місто та кольори нашого прапора.

— Наші спортсмени демонструють вагомі спортивні здобутки. Цьогоріч команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — чемпіон України серед студентів та переможець 14-ї Всеукраїнської Універсіади з баскетболу. Юрій Романовський та Ігор Сергеєв продовжили цю традицію та поповнили скарбницю спортивних нагород України й університету. Щиро радіємо за них і бажаємо нових перемог! — говорить ректор університету, голова відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки України Олександр Черевко.

 

Тетяна Завгородня, студентка ІІІ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій