ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: (067) 83 09 612, (063) 80 32 971, (0472) 31 72 82
 
18.05
2024

Ректор вітає науковців

Шановні колеги! Традиційно в Україні у третю суботу травня відзначають День науки. Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вітає всіх науковців:

Детальніше...
18.05
2024

Студентам ЧНУ гостьову лекцію провели викладачі Університету Західної Англії

У межах проведення днів науки в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася гостьова лекція «British Education System: A-Levels to Masters».

Детальніше...
18.05
2024

До 20 річного ювілею кафедри туризму і готельно-ресторанної справи в ЧНУ провели наукову конференцію

16 травня, традиційно у День вишиванки, в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася VIII Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Туризм і гостинність: стан, проблеми, перспективи».

Детальніше...
17.05
2024

Здобувачів ступеня доктора філософії ознайомили з особливостями підготовки та захисту результатів наукових досліджень

Цікавим і корисним інформаційним заходом, що відбувся на тижні науки у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, став науково-методичний семінар «Підготовка доктора філософії: освітня і наукова компоненти, гранти й проєкти, академічні мобільність і доброчесність».

Детальніше...
17.05
2024

«Не носиш вишиванку — донать на ЗСУ!»: у Черкаському національному організували акцію

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького відзначив День вишиванки. Викладачі та студенти усіх навчально-наукових підрозділів університету вбралися у святкові вишивані сорочки, сукні, сучасний одяг з елементами, вишиваними українським орнаментом.

Детальніше...
17.05
2024

Черкаський національний університет здобув звання «Амбасадора впровадження екоініціатив»

Тема формування екологічно свідомої молоді завжди лежала у фокусі уваги Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Виховання молоді відбувається крізь призму формування комплексного світогляду, який вміщує й формування екологічного  мислення.

Детальніше...
17.05
2024

Соціально-економічний і політичний розвиток країн Східної Європи був у центрі уваги учасників наукової конференції

Науковці ННІ міжнародних відносин історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції із міжнародною участю «Соціально-економічний і політичний розвиток країн Східної Європи (XVI — XXI ст.)» в режимі онлайн та підтримали ініціативу історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, як партнера по грантових освітніх і наукових проєктах.

Детальніше...
16.05
2024

Хор ім.Г. Верьовки привітав ЧНУ з Днем вишиванки

16 травня, у міжнародний День вишиванки, у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького лунали українські пісні у виконанні Національного академічного заслуженого українського хору імені Григорія Верьовки. Це стало подарунком університетській спільноті від делегації українських митців, культурних і громадських діячів, які приїхали на Черкащину.

Детальніше...
16.05
2024

Відбулася конференція з аграрної історії, яка об’єднала науковців із різних куточків України

У межах Тижня науки відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Соціокультурний простір України другої половини ХІХ – першої третини ХХ ст.: селянський світ».

Детальніше...
16.05
2024

Налагоджено співпрацю з Південноукраїнським національним педагогічним університетом

Студенти кафедри  початкової освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького візьмуть участь у академічній мобільності у межах  договору про співпрацю  з Південноукраїнським національним педагогічним університетом.  

Детальніше...
16.05
2024

Історики ЧНУ обговорювали повоєнну місію України

У межах тижня науки в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на базі ННІ міжнародних відносин, історії та філософії відбулась публічна лекція політичного експерта, письменника, перекладача, політика Володимира Цибулька на тему:«Повоєнна місія України».

Детальніше...
16.05
2024

Ярослав Кліменок — призер Чемпіонату України з велосипедного спорту

Студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ярослав Кліменок блискуче виступив на Чемпіонаті України з велосипедного спорту шосе за трековою програмою).

Детальніше...
15.05
2024

Оголошено переможців VII Регіонального конкурсу учнівської та студентської молоді «ФІЛОСОФ і Я 2024»

Центр філософсько-теологічних досліджень та когнітивної риторики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького інформує про остаточні підсумки VII Регіонального конкурсу учнівської та студентської молоді «ФІЛОСОФ і Я 2024».

Детальніше...
15.05
2024

«Дерево знань» у ЧНУ запрошує до обміну книгами

В ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 15 травня відбулося відкриття інсталяції «Дерево знань», де у вільному доступі представлені десятки популярних книжкових видань.

Детальніше...
 
 

29 березня 2019 року об 1100 на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбудеться науково-практична конференція за підсумками Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Інтелектуальна власність».

Відповідно до пункту 1 розділу VІ Положення «Про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей», затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України № 605 від 18.04.2017, до участі у конференції запрошуються студенти, які займають перші 12 місць у рейтинговому списку.

 
 
Рецензії на роботи учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із інтелектуальної власності
Протокол засідання галузевої конкурсної комісії Конкурсу з інтелектуальної власності, проведеного в Черкаському національному Університеті імені Богдана Хмельницького від 29 березня 2019 року

Роботи учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з інтелектуальної власності рекомендовані для захисту на науково-практичній конференції:

Штучний інтелект минуле, теперішнє, майбутнє

Характеристика інституту пародії у системі права інтелектуальної власності

Стан та перспективи удосконалення законодавства України у сфері охорони результатів раціоналізаторської діяльності

Раціоналізаторська пропозиція, як об’єкт права інтелектуальної власності

Проблеми та напрямки розвитку інтелектуального бізнесу

Проблеми захисту об’єктів авторського права в мережі Інтернет

Причини існування академічного плагіату у вищій школі

Патентоспроможність методів медичної діагностики та лікування національний та іноземний досвід

Особливості державного управління в сфері охорони прав на селекційні досягнення

Конкуренція та колізії прав інтелектуальної власності

Комплаєнс один з видів ефективного управління підприємством і захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності

Досвід управління інтелектуальною власністю в університетах та національних лабораторіях США