Студенти та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького разом із мільйонами учасників у 191 країні світу приєдналась до Всесвітнього дня прибирання (World Cleanup Day).

Основна мета акції — формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання ресурсів серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього. Цього року захід в Україні проходив під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»

Студентська рада та студенти спеціальності «Агрономія» ННІ природничих та аграрних наук у межах акції здійснили прибирання на території ботанічного саду університету.

— Участь у заході могла мати різний формат. Організатори закликали здійснювати прибирання території; зайнятись цифровим прибиранням — видаленням зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів, що дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу, — розповів директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк.

Колектив Черкаського національного планомірно впроваджує у своїй діяльності екологічні підходи — здійснюється сортування сміття, утилізацію небезпечних відходів тощо. У цих заходах охоче беруть участь як працівники, так і студенти університету.

ННІ природничих та аграрних наук