«Емоційний інтелект перформера» — саме таку назву мав майстер-клас від Заслуженого діяча мистецтв України, директора-художнього керівника Львівського академічного театру «І люди, і ляльки», режисера, видатного актора, викладача Львівського національного університету Олекса Кравчука для студентів ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

Пан Олекса багатогранна особистість, будучи успішним театральним діячем, організатором цілої низки івент-заходів, відчув поклик долі й долучився до лав ЗСУ, а саме 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Він захищав Україну на східному напрямку: у Вознесенську, Краматорську, Бахмуті. Був поранений, але навіть під час лікування та реабілітації допомагав військовим.

Студенти спеціальностей 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» та 024 «Хореографія» під час зустрічі дізнались про особливості діяльності творчого колективу в умовах емоційного вигорання, тенденції розвитку сучасних театрів, економічну залежність закладів та прагнення реалізовувати унікальні проєкти. Такі проєкти, на перший погляд, можуть бути не для всіх, але є необхідними для створення інших, нетрадиційних підходів до постановки вистав, які матимуть змогу надати нових смислів, спонукатимуть глядача до роздумів, розширення горизонтів своїх знань, формуватимуть культуру особистості та унікальне світосприйняття й позиціонування себе в соціумі. Олекса також акцентував увагу на тому, наскільки важливо режисеру, художньому-керівнику, менеджеру розвивати слух на прекрасне, втілювати у життя тонкі речі, розуміти навіщо те чи інше створюється і обовʼязково слухати своє серце. Майстер-клас пройшов на одному диханні, кожен отримав заряд енергії, купу роздумів над реаліями сьогодення.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва