Прем'єра фільму про воїнів ССО «Вовк. Страху нема» відбулася у Черкасах за участі колективу та студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Подію приурочили до Дня захисників і захисниць України.

Фільм "Вовк. Страху нема" — про тонкощі роботи воїнів Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Як пише видання "Укрінформ" із посиланням на одну з режисерок фільму Анну Мартиненко, від початку до фіналу стрічки глядач бачить і чує тільки воїнів Сил спеціальних операцій. «Фільм побудований таким чином, що воїни розповідають, а потім ще й показують багатокомпонентну операцію "Вовк"», — зазначила Мартиненко.

За словами авторки, історія створення стрічки почалася з бажання спецпризначенців показати внутрішній світ воїна. Частиною фільму є присвята вшануванню пам'яті воїнів, які віддали свої життя за Україну.

Водночас команда фільму не оминула й історичного контексту російсько-української війни. "Ми знімали цю стрічку з різними підрозділами ССО. Зокрема, розповідаємо про те, як виконує місії 73-й морський центр, про бойових плавців", — зауважила режисерка.

Режисерами фільму є Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська. Стрічка створена без залучення державних коштів, за підтримки компаній оборонної галузі та аграрного сектору.

Прем'єра фільму проходить з 28 вересня у низці міст. У Черкасах вона відбулася 29 вересня у кінотеатрі «Україна». Туди прийшли ректор ЧНУ Олександр Черевко, проректорка з освітньо-виховнрої тта іміджевої діяльності Галина Гаврилюк, викладачі та студенти.

Важливо, що серед героїв фільму — і випускник кафедри військової підготовки ЧНУ.

Після завершення перегляду Олександр Черевко звернувся до глядачів: 

— Переконаний, що за мотивами документальної стрічки буде ще знято не одну художню. Але це буде після перемоги, а нині можна просто проявити громадянську вдячність і півтори години присвятити воїнам, які показують свою бойову роботу, згадують побратимів, діляться думками з глядачами. 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького