Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького в межах вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», яку веде старша викладачка Надія Босецька, мають можливість студентам проявити свої здібності в технологічній лабораторії.

Тут вони проявляють свою фантазію, відпрацьовують техніку приготування страв і виробів. Під час проведення лабораторного заняття «Способи нарізання овочів та приготування овочевих страв» першокурсники старанно готували, ділилися творчими задумами. Лабораторні заняття впливають на розвиток пізнавальної та творчої активності, сприяють підвищенню інтересу до обраної професії. Під час дегустації кожен студент ділиться особливостями приготування своєї страви.

Деякі студенти поєднують навчання і роботу в ресторанних закладах Черкас. Серед них і студент другого курсу Олексій Швець самостійно готує українські та європейські сніданки в одному з ресторанів. Це досвід, який студенти здобувають під час навчання. На сьогодні є високий попит фахівців спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» на ринку праці, тому всі випускники мають змогу працевлаштуватися у готельних і ресторанних закладах регіону та України.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи