Студенти-агрономи 3-го курсу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у практичній конференції «Підвищення прибутковості ріпаку з агродронами. Врожай 2023 без втрат» від компанії «DroneUA».

Під час роботи конференції студенти прослухали короткі доповіді від клієнтів, партнерів, аграріїв і представників агрохолдингів про досвід використання агродронів на господарствах; переваги та недоліки їх застосування; розв'язання проблем економічних втрат; збирання 100% врожаю ріпаку; освоєння технологій з технологій точного землеробства.

У ході конференції майбутні агрономи ознайомилися з досвідом від представників селекційно-насіннєвої компанії «ДСВ» щодо ретельного догляду ріпаку в різні періоди вегетації та компанії «TITAN MACHINERY UKRAINE» щодо розвитку ринку сільськогосподарської робототехніки. На конференції також було презентовано новий проєкт FarmFleet, щодо використання дронів в агрономії.

На конференції молоді фахівці закріпили теоретичні знання та дізналися багато нового, що стане підґрунтям для подальшого професійного розвитку.

ННІ природничих та аграрних наук