Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького розвиває співпрацю з ТОВ «Науково-виробнича фірма "Урожай"». Між установами досягнуто домовленості щодо спільної підготовки фахівців за спеціальністю 201 «Агрономія» в межах дуальної освіти.

23 грудня було підписано договір про співпрацю. Його підписали ректор ЧНУ Олександр Черевко і директор НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік. Під час зустрічі керівники обговорили перспективи подальшої співпраці між установами.

Нещодавно працівники НВФ «Урожай» провели зустріч зі студентами-агрономами, на якій представили підприємство та розповіли про можливості стажування. У результаті конкурсного відбору було відібрано двох студентів 3 курсу спеціальності 201 «Агрономія» —  Ярослава Кулика і Анатолія Токовенка. Протягом 2 семестру 2022/2023 навчального року вони будуть навчатися за дуальною освітою — частину компетентностей, визначених освітньою програмою, вони будуть здобувати на базі ТОВ НВФ «Урожай» та поєднувати навчання в ЧНУ. У цей час вони будуть отримувати заробітну платню від підприємства. Така форма освіти дасть змогу студентам здобути необхідні практичні навички та краще підготуватись до роботи на аграрних підприємствах.

ННІ природничих та аграрних наук