Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького продовжує розширяти коло зовнішніх стейкхолдерів.

Днями було підписано угоду зі СТОВ «Агроко». Вона передбачає поглиблену співпрацю щодо спільної підготовки фахівців, у тому числі за дуальною формою навчання, які здобувають освіту аграрного, економічного, юридичного спрямування та в галузі ІТ-технологій.

— Черкаський національний нині реалізує дуальну освіту за 13 спеціальностями. Ми вже бачимо перші результати такої діяльності — усі студенти, які беруть участь у цій програмі, працевлаштовані на провідних підприємствах України. Тому ми зацікавлені і надалі підвищувати якість підготовки фахівців та розвивати різні форми співпраці з роботодавцями, — зазначив ректор Олександр Черевко.

— Нашою метою є гармонійний, науково обґрунтований сталий розвиток на базі новітніх технологій. Нині на нашому підприємстві ми впровадили цілий ряд високотехнологічних процесів. Без цього сьогодні неможливе існування сучасного агропідприємства. У нас є багато планів на майбутнє. Тому ми зацікавлені у спільній підготовці сучасних фахівців, які в подальшому зможуть працювати на нашому підприємстві, – зазначив голова наглядової ради СТОВ «Агроко» Ігор Потапенко.

Довідково. СТОВ «Агроко» займається вирощуванням сільськогосподарських польових культур, розведенням великої рогатої худоби, молочно-м’ясним скотарством та виробництвом молока екстра-класу.

 

ННІ природничих та аграрних наук