Студентки кафедри початкової освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь в інноваційній програмі UPSHIFT від громадської організації Слов’янський культурний центр «Задзеркалля», що втілюється за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Японії.

Програма UPSHIFT передбачає створення молоддю власних інноваційних проєктів та отримання ресурсів на їх впровадження. 

Для участі у програмі винахідливі та креативні студентки кафедри початкової освіти — Аліна Федоренко і Богдана Шарапа, які навчаються на спеціальності «Початкова освіта», а також Вікторія Коржук, студентка спеціальності «Спеціальна освіта (Логопедія)» — створили команду «INNOVATOR».

Разом вони подали заявку на участь, пройшли онлайн-зустріч з експертною радою проєкту, взяли участь у «Фазі натхнення», познайомилися із менторкою та відвідали «Вootcamp» з 14 по 17 грудня у м. Богуслав Київської області. На цій зустрічі дівчата безпосередньо працювали над проєктом, щоб подати заявку на отримання коштів.

Метою їхнього проєкту «Ресурна кімната: простір можливостей» є створення на базі інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва ресурсної кімнати для надання корекційно-розвиткових послуг дітям 5-10 років із тяжкими порушеннями мовлення та затримкою психічного розвитку, які виховуються у сім'ях, що потрапили у складні життєві обставини. Дівчата планують також дати можливість студентами спеціальностей  013 «Початкова освіта» та 016 «Спеціальна освіта» практико-орієнтований досвід роботи з цією категорією дітей.

Станом на зараз команда «INNOVATOR» вже отримала фінансування на втілення проекту та закуповує обладнання. Слідкуйте за оголошеннями — незабаром Ресурсна кімната відкриється і буде готова приймати перших відвідувачів та відвідувачок із міста Черкаси!

 

Кафедра початкової освіти