В ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочались заняття хіміко-біологічної школи сезону 2023/2024 років.

9 грудня в заняттях взяли участь понад 20 учнів старших класів шкіл міста Черкаси та області. До Черкаського національного завітали також батьки. Усі охочі отримали інформацію щодо спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у ННІ природничих та аграрних наук, а також особливості вступної кампанії 2024 року.

Для учнів було проведено два заняття.

Доцент Олена Лут провела заняття з неорганічної хімії, присвячене якісним реакціям. Учні опанували теоретичний матеріал з даної теми та мали змогу побачити протікання різних якісних реакцій. У проведенні дослідів асистували студенти-хіміки Лія Луб’янова, Антон Бєляєв, Анастасія Романова, а також старший лаборант Людмила Чамара.

Доцент Максим Гаврилюк провів заняття з зоології, під час якого було розглянуто пристосування птахів до польоту.

Учні мали змогу закріпити матеріал, розглядаючи різноманітні постійні препарати, а також виконали тестове завдання.

Проведення занять хіміко-біологічної школи планується щосуботи.

Початок о 10:00 за адресою: Черкаси, бульв. Шевченка, 81, НК №1, ауд. 626. Тел. (0472) 371551, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Будемо раді бачити зацікавлених учнів!

ННІ природничих та аграрних наук