Доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Тарас Ромащенко взяв участь у  знаковій для української вищої школи події «Ukrainian Researchers in Germany: Networking and Cooperation Event 2024», яка проходила днями в Берліні.

Упродовж двох днів на полях Форуму тривали плідні дискусії українських вчених з представниками німецьких політичних кіл і грантових фундацій (Alexander von Humboldt Foundation, DAAD German Academic Exchange Service, DBU Deutsche Bundesstiftung Umwelt, VolkswagenStiftung, Gerda Henkel Stiftung та ін.). Фактично, зустріч мала на меті започаткувати дієву платформу для активного нетворкінгу українських дослідників, які працюють в Німеччині, пропонуючи їм нові можливості для співпраці в межах академічних дисциплін та поза ними.

За оцінками Тараса Ромащенка, захід був максимально представницьким з українського боку, адже в ньому взяли участь українські науковці різних галузей знань і практично з усіх регіонів нашої держави. Подія виявилася надзвичайно корисною для зміцнення зв’язків між дослідниками України та Німеччини, а також для обговорення нагальних питань, пов’язаних з поточною ситуацією в галузі освіти і науки двох країн.

Підбиваючи підсумки, організатори Форуму однозначно констатували, що в умовах війни українські вчені за кордоном, виступаючи як академічні посли, постійно сигналізують міжнародному співтовариству, що попри усі намагання загарбників знищити у тім числі й українську науку, – вона жива, розвивається і є невіддільною частиною світового дослідницького простору.


Кафедра економіки та міжнародних економічних відносин