У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького вдосконалюють програму підготовки студентів спеціальності «Агрономія».

Напередодні нового навчального року ректор Олександр Черевко, член наглядової ради університету Юрій Маловічко, директор Черкаської філії НАК «Украгролізинг» Ігор Колодка, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк, завідувач кафедри біології, екології та агротехнологій Олександр Коробко та гарант освітньої програми Олександр Ілюха побували у СТОВ «Благодатне».

Оглянули матеріальну базу та обговорили питання спільної підготовки фахівців-агрономів на базі успішного сільськогосподарського підприємства.

Угоду з головою правління СТОВ «Благодатне» Анатолієм Марченком підписав у березні ректор ЧНУ Олександр Черевко. Домовилися, що практичні навички студенти опановуватимуть у господарстві.

— Відповідно до угоди зі СТОВ «Благодатне» щодо впровадження дуальної освіти в Черкаському національному університеті оглянули матеріальну базу сільськогосподарського підприємства. Разом із директором ННІ природничих та аграрних наук Максимом Гаврилюком, викладачами кафедри екології, біології та агротехнологій Олександр Ілюха і Олександр Коробко ознайомилися з новітніми технологіями обробітку сільгоспкультур із застосуванням дрона, з новаторським технологічним процесом сушіння і переробки зерна.

Вдячний за організацію цієї роботи засновнику СТОВ «Благодатне» Анатолію Марченку та директору підприємства Олександру Марченку. Аграрії зберігають традиції сільськогосподарського виробництва і часом мають завдяки цьому значні переваги. Водночас підприємство модернізувало парк техніки, поповнивши її новими розробками провідних світових виробників. Підприємці готові ділитися передовим досвідом з нашими науковцями та студентами.

Завдяки успішному розвитку таких агровиробництв забезпечується розвиток сільських територій, сплачуються податки, створюються робочі місця.

Дякую члену нашої Наглядової ради Юрію Маловічку, директору Черкаської філії НАК «Украгролізинг», викладачу кафедри біології, екології та агротехнологій ЧНУ Ігорю Колодці за активну участь в організації освітнього процесу, — зазначив Олександр Черевко.

Делегація відвідала навчальні аудиторії, ознайомилися з технікою та обладнанням, побувала на полях, які знаходяться в обробітку у підприємства. Обговорили  питання впровадження дуальної форми освіти.

З 2019 року Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького започаткував підготовку здобувачів вищої освіти за спеціальністю 201 Агрономія.

Укладено договори про співпрацю із провідними аграрними підприємствами, серед яких – компанія «Кернел», ПраТ «МХП», ТОВ НВФ «Урожай», Уманський тепличний комбінат, Інститут здоров’я рослин ГК Ukravit, ДСВ Україна, СТОВ «Благодатне», СТОВ «Дніпро», СТОВ «Перемога» та інші. Вони є навчальною базою для підготовки фахівців та місцем проходження практик. Університет одним із перших у Черкаській області запровадив для студентів спеціальності «Агрономія» дуальну форму навчання. Нині фах агрономів в університеті здобувають понад 110 студентів.

Підготовку агрономів Черкаський національний здійснює у тісній співпраці з партнерами-роботодавцями. Фахівці-практики беруть активну участь у проведенні практичних занять та є керівниками практик студентів.

Про це також — у сюжеті ТРК «Ільдана»:

  

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького