Про перспективи отримання роботи під час навчання в університеті йшла мова під час зустрічі студентів із партнером Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — ПрАТ «МХП Сервіс».

Багато випускників університетів прагнуть знайти роботу — будь-яку роботу. Але перша робота в студентські роки, навіть якщо її було обрано випадково, може вплинути на їхню подальшу кар’єру. Щороку студенти стикаються із серйозною дилемою, що може мати вплив як на їхню майбутню кар’єру, так і на подальші особисті плани: погодитися на роботу під час навчання, чи зосередитись виключно на навчанні.

Саме тому таке важливе значення має дуальна освіта для підготовки висококваліфікованих фахівців.

Представники агрохолдингу запропонували програму адаптації студентів до першого робочого місця та надали вичерпну інформацію про етапи побудови кар’єри та особистого і професійного розвитку на підприємстві. Студенти проявили жвавий інтерес до відносно нової форми навчання — дуальної освіти. Представники агрохолдингу розповіли про перспективи працевлаштування, своєю чергою в.о. директора інституту Микола Руденко та завідувач кафедри економіки підприємства, обліку і аудиту Олександр Яценко наголосили саме на перевагах дуальної освіти в університеті.

Окрім фінансових вигод, робота під час навчання знайомить студентів з ринком праці та допомагає їм зрозуміти повсякденну динаміку робочого середовища. Вони раніше отримують досвід командної роботи та ієрархічних процесів, крізь які їм доводиться проходити на роботі. Якщо перша робота під час навчання в університеті пов’язана зі сферою навчання або бажаною кар’єрою, тоді це ідеальна ситуація для налагодження корисних професійних зв’язків.

Навчання, поєднане з роботою, дозволяє студентам здобути унікальне відчуття незалежності, якого раніше не було. Більшості студентів, які вже навчаються за дуальною формою, подобається їхня робота, оскільки вона дає їм певний ступінь фінансової та особистої свободи.

Чи готові студенти інституту знайти свою першу роботу? Так. Багато хто із присутніх на зустрічі вже відповіли для себе на це питання. Завдяки зусиллям агрохолдингу та ННІ економіки і права понад 30 студентів інституту вже працюють на «МХП-Сервіс» ВП ПРАТ МХП. Можна із впевненістю сказати, що студенти університету без роботи не залишаться.

ННІ економіки і права